Pauline de Vries

Het is niet waar.

Toen mijn kinderen klein waren dacht ik dat je alleen een goede moeder zou zijn, als je je kinderen altijd op de eerste plaats zet. Nu weet ik dat dat niet waar is. Juist door ook aan jezelf te blijven werken, te investeren in je persoonlijke groei, door tijd te nemen voor jezelf en dingen te doen waar jij energie van krijgt, word je een betere moeder.

Ja, ik wil meer tijd voor mezelf

Ben jij moeder en heb je weinig tijd voor jezelf? Of heb je af en toe wel tijd voor jezelf, maar vul je die tijd met klusjes doen of scrollen op je telefoon? Zou je graag meer tijd voor jezelf willen en daar dan ook echt van genieten en opladen? Dan zit je hier op de goede plek.

Ik ben Pauline de Vries en ik help moeders om eenvoudig meer tijd voor zichzelf vrij te maken. Daardoor krijg je niet alleen meer tijd om te doen wat jij leuk vindt, maar ook meer energie en plezier. En dat maakt je uiteindelijk een betere moeder.

Zelf heb ik twee kinderen, een jongen en een meisje, die nu op het voortgezet onderwijs zitten. Ik heb zelf ervaren hoe pittig het kan zijn om twee kinderen met hun eigen gebruiksaanwijzing op te voeden en daarnaast nog te werken en studeren, een leuke partner te zijn en het huishouden te runnen. Tien jaar geleden zat ik er helemaal doorheen. Ik had weinig energie en plezier, had het gevoel dat ik vaak ‘politieagentje’ aan het spelen was en had zelden een momentje voor mezelf.

Ik zette de kinderen altijd op een, maar ondertussen was ik zelf aan het verdrinken. Gelukkig heb ik op tijd deze negatieve spiraal kunnen doorbreken. Ik heb heel veel gelezen, gestudeerd, uitgeprobeerd en ontdekt over hoe belangrijk het is om voldoende me-time te hebben.

Nu help ik andere moeders. Niet alleen vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook met mijn kennis en ervaring als basisschooljuf, coach en pedagoog. Ik heb jaren gewerkt met heel veel verschillende moeders, die net zoals ik worstelden met het moeder zijn. Ik ontdekte wat werkt en wat niet. En nu bied ik jou al die kennis en ervaring aan in de cursus Meer tijd voor jezelf.

Ja, ik wil meer tijd voor mezelf

Herken jij jezelf in een of meer van de volgende uitspraken?

“Ik heb zelden een moment voor mezelf.”

“Het altijd maar ‘aan’ staan vind ik niet eenvoudig.”

“Ik heb het gevoel dat ik zelf al tien jaar op pauze sta.”

“Ik vind het lastig om een evenwicht tussen moeder zijn en mijn carrière te vinden.”

“Ik voel me vaak overvraagd.”

“Als ik zelf moe ben, dan loopt het niet. Ik geef ze dan ook minder (leuke) aandacht.”

“Ik heb te weinig tijd om met vriendinnen af te spreken en te doen wat ik leuk vind.”

Deze uitspraken zijn gedaan door verschillende moeders die ik gesproken heb. Je bent dus echt niet de enige die af en toe worstelt om tijd voor zichzelf vrij te maken. Deze moeders hebben ervoor gekozen om met mij in gesprek te gaan en ik heb ze geholpen om eenvoudig meer tijd voor zichzelf vrij te maken!

Ja, ik wil ook meer tijd voor mezelf

Over mij.

Ik ben Pauline de Vries en mijn missie is om honderden moeders te helpen om relaxed op te voeden. Ik help moeders om weer in balans te komen en met plezier, energie en voldoende tijd voor zichzelf op te voeden. Dat doe ik vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook door mijn kennis en ervaring als leerkracht en pedagoog.

In 2006 studeerde ik af aan de pabo en ging ik aan de slag als basisschooljuf. Daar merkte ik al snel dat ik de kinderen en de ouders niet zo kon begeleiden als ik graag zou willen. Ik volgde veel cursussen en bijscholingen over onder andere hoogbegaafdheid, AD(H)D, en het autisme spectrum (ASS). In 2007 en 2008 werd ik moeder van onze twee prachtige kinderen. Enige tijd daarna hakte ik de knoop door en ging weer studeren. In 2016 haalde ik mijn masterdiploma pedagogiek aan de faculteit gedragswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. In de jaren daarna heb ik me verder gespecialiseerd in het positief stimuleren van het veranderen van gedrag, omgaan met trauma’s en de puberteit.

Alle kennis en ervaring die ik opgedaan heb zet ik in om moeders verder te helpen. Omdat veel moeders het lastig vinden om tijd voor zichzelf vrij te maken, heb ik een leuke cursus ontwikkeld, waarmee jij ook in 5 stappen eenvoudig meer me-time creëert.

Veelgestelde vragen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus heb ik ontwikkeld voor moeders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 14 jaar.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan deze cursus?

Je krijgt 5 weken toegang tot de beveiligde leeromgeving. Je kunt de cursus op je eigen tijd en tempo volgen. De meeste moeders reserveren een tot twee uur per week voor de cursus.

Zorg jij ervoor dat ik meer tijd voor mezelf krijg. Hoe dan?

Nee, dat ga je zelf doen. Ik help je, stap voor stap, maar jij moet het zelf doen. Mensen die jou vertellen dat ze het voor je kunnen doen, vertellen niet de waarheid. Je zult zelf aan de slag moeten, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik bied je een stok achter de deur, tips, inspiratie en ondersteuning.

Wat als ik de opdrachten niet begrijp? Of het lukt niet?

Dan ben ik er, om je verder te helpen. Je mag me altijd mailen met inhoudelijke en technische vragen.

Mag mijn man ook meedoen?

Jazeker. Sterker nog, ik adviseer je zelfs om je partner te laten meedoen bij een aantal opdrachten.

Moet je veel lezen tijdens de cursus?

De tips, informatie en opdrachten heb ik allemaal ingesproken. Je kunt de tekst dus lezen of luisteren, als je dat liever wilt.

Is deze cursus alleen geschikt voor traditionele gezinnen?

Nee, iedereen kan meedoen en iedereen is welkom. Of je nou getrouwd bent of alleenstaand, hetero of homo, een traditioneel gezin of samengesteld, één kind hebt of zes, het maakt niets uit. In de cursus houd ik hier zoveel mogelijk rekening mee.

Wat is de investering?

Je gaat vijf weken aan de slag met de cursus en reserveert hiervoor ongeveer een tot twee uur per week. De financiële investering is 99,-.

Heb ik speciale software nodig?

Nee, je ontvangt direct na aanmelding je inloggegevens. Je logt daarmee online in op de besloten leeromgeving. Dit kun je doen met je telefoon, laptop, pc of tablet. Heb je technische vragen, dan kun je me altijd een mailtje sturen en dan lossen we het zo snel mogelijk samen op.

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik heb een vraag

Inschrijven

Zou het niet fijn zijn als je:

 • Meer tijd voor jezelf hebt, om de dingen te doen die jij leuk vindt?
 • Meer energie krijgt?
 • Meer plezier ervaart als moeder?
 • Een rustiger sfeer in huis ervaart en er meer balans is?
 • Je meer kunt opvoeden vanuit flow en met minder strijd?

Dat krijg jij gegarandeerd, met behulp van Meer tijd voor jezelf. Je krijgt tips die direct toe te passen zijn en we gaan meer de diepte in, zodat je ook een plan kunt maken voor na de cursus.

Hoe ziet de cursus Meer tijd voor jezelf er precies uit?

Je kunt vandaag nog de eerste stap zetten door je aan te melden. Je kunt dan beginnen zodra je wilt. De komende vijf weken ga jij in vijf stappen ervoor zorgen dat je nu echt meer tijd voor jezelf vrijmaakt en dat je ook echt van die tijd kunt genieten. Daardoor krijg je meer energie en plezier!

Wat krijg je?

 • 5 weken toegang tot de cursus in een beveiligde leeromgeving.
 • 5 stappen die je helpen om makkelijk meer tijd voor jezelf vrij te maken.
 • 5 filmpjes van mij met uitleg en inspiratie.
 • Alle hoofdstukken zijn ingesproken, dus je kunt lezen en luisteren.
 • Werken op je eigen tempo. Je kunt vooruit werken, maar ook pauzeren, wanneer jij dat wilt, op een dag en tijd die jou het beste uitkomt.
 • Een persoonlijk plan waarmee je verder kunt na de cursus.
 • Vragen kun je me tussendoor altijd stellen per e-mail, zowel technisch als inhoudelijk.

De investering in deze cursus is 99,- inclusief btw.

Ja, ik wil meer tijd voor mezelf

Heb je nog een vraag, of wil je even met mij overleggen? Dat kan. Stuur me een berichtje met jouw mailadres of telefoonnummer en ik neem contact met je op.

Naar het contactformulier

Ik doe mee!