Pauline de Vries

Heb jij het gevoel dat opvoeden vaak een strijd is? Dat je aan het overleven bent? Voel je je vaak uitgeblust? Heb je weinig tijd voor jezelf? Ben je jezelf kwijtgeraakt sinds je moeder bent?

Dan zit je hier op de goede plek.

Ja, ik wil lekker leven en ontspannen opvoeden!

Pauline de Vries, pedagoog en coach voor moeders, staat op deze foto.
Op deze site schrijft ze over ontspannen opvoeden, moederschap, persoonlijke groei, mindset, grenzen aangeven, opvoeden, zelfzorg en ouderschap.

Ik ben Pauline de Vries en ik help moeders om ontspannen op te voeden; vanuit rust en plezier, met zelfvertrouwen en voldoende tijd voor jezelf.

Zelf heb ik twee kinderen, een jongen en een meisje, die nu op het voortgezet onderwijs zitten. Ik heb zelf ervaren hoe pittig het kan zijn om twee kinderen met hun eigen gebruiksaanwijzing op te voeden en daarnaast nog te werken en studeren, een leuke partner te zijn en het huishouden te runnen. Tien jaar geleden zat ik er helemaal doorheen. Ik had weinig energie en plezier, had het gevoel dat ik vaak ‘politieagentje’ aan het spelen was en had zelden een momentje voor mezelf.

Ik zette de kinderen altijd op één, maar ondertussen was ik zelf aan het verdrinken. Gelukkig heb ik op tijd deze negatieve spiraal kunnen doorbreken. Ik heb heel veel gelezen, gestudeerd, uitgeprobeerd en ontdekt. En nu wil ik deze reis vol tips en ervaring met jou delen. Zodat jij niet, zoals ik, jaren hoeft te worstelen om een relaxte moeder te worden.

Dat doe ik niet alleen vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook met mijn kennis en ervaring als basisschooljuf, coach en pedagooggedragswetenschapper. Ik heb jaren gewerkt met heel veel verschillende moeders, die net zoals ik worstelden met het moeder zijn. Ik ontdekte wat werkt en wat niet. En nu bied ik jou al die kennis en ervaring aan in de cursus Lekker leven en ontspannen opvoeden!

Dankzij dit traject kun je straks ontspannen opvoeden, heb je tijd voor jezelf, meer overzicht en rust. We gaan er samen voor zorgen dat je niet langer aan het overleven bent, maar dat je kunt gaan genieten van je leven.

“Pauline denkt met je mee. Kijkt naar wat jij nodig hebt en zet je aan het denken. Alles en iedereen is welkom, alles mag en kan. Geeft een heel fijn en veilig gevoel. Charlotte.”

“Pauline legt het goed uit, praat rustig, neemt de tijd en geeft snel antwoord. Ze is heel behulpzaam. L.”

Herken jij jezelf in een of meer van de volgende uitspraken?

“Ik heb zelden een moment voor mezelf.”

“Soms komt er bij mij oud zeer naar boven en daar kan ik vaak moeilijk mee om gaan.”

“Het altijd maar ‘aan’ staan vind ik niet eenvoudig.”

“Ik heb het gevoel dat ik zelf al tien jaar op pauze sta.”

“Ik vind het lastig om een evenwicht tussen moeder zijn en mijn carrière te vinden.”

“Ik voel me vaak overvraagd.”

“Ik wil graag consequenter zijn, al zegt mijn hart dan vaak iets anders.”

“De kinderen loslaten en meer zelfstandig laten doen, is mijn zwakke punt.”

“Mijn kind heeft een diagnose waardoor gewone opvoedtips vaak niet passend zijn.”

“Als ik zelf moe ben, dan loopt het niet. Ik geef ze dan ook minder (leuke) aandacht.”

“Ik heb te weinig tijd om met vriendinnen af te spreken en te doen wat ik leuk vind.”

Deze uitspraken zijn gedaan door verschillende moeders die ik gesproken heb. Je bent echt niet de enige die af en toe worstelt met het ouderschap. Deze moeders hebben ervoor gekozen om de cursus lekker leven en ontspannen opvoeden te volgen. Om niet langer alleen te worstelen met hun rol als moeder, maar om de eerste stap te zetten en open te staan voor hulp. En die hulp kan ik jou ook bieden!

“Door de module grenzen aangeven is het onderwerp grenzen aangeven voor mij verdiept. De lagen van het waarom achter grenzen niet aan kunnen geven worden duidelijker, waardoor je makkelijker ziet wat het probleem is en wat je hier aan kunt doen. Een essentieel onderdeel bij het onderwerp grenzen dus! Joyce”

“Ik vond de module grenzen aangeven heel leuk en leerzaam en het zette me aan het denken. Ik voelde het weer. Ik ga hier zeker nog een uurtje mee aan de slag. Ik ga de tips proberen uit te voeren. Ik raad iedereen deze module aan, het geeft me inzichten waar je normaal niet aan denkt of bij stilstaat. L.”

Over mij.

Ik ben Pauline de Vries en mijn missie is om honderden moeders te helpen om ontspannen op te voeden en weer lekker te gaan leven. Ik help moeders om weer in balans te komen en met plezier, energie en voldoende tijd voor zichzelf op te voeden. Dat doe ik vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook door mijn kennis en ervaring als leerkracht en pedagoog.

In 2006 studeerde ik af aan de pabo en ging ik aan de slag als basisschooljuf. Daar merkte ik al snel dat ik de kinderen en de ouders niet zo kon begeleiden als ik graag zou willen. Ik volgde veel cursussen en bijscholingen over onder andere hoogbegaafdheid, AD(H)D, en het autisme spectrum (ASS). In 2007 en 2008 werd ik moeder van onze twee prachtige kinderen. Enige tijd daarna hakte ik de knoop door en ging weer studeren. In 2016 haalde ik mijn masterdiploma pedagogiek aan de faculteit gedragswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. In de jaren daarna heb ik me verder gespecialiseerd in het positief stimuleren van het veranderen van gedrag, omgaan met trauma’s en de puberteit.

Alle kennis en ervaring die ik opgedaan heb zet ik in om moeders verder te helpen. Omdat veel moeders in de basis tegen dezelfde dingen aanlopen, heb ik een uitgebreide online cursus ontwikkeld, waarin je in drie tot zes maanden ontdekt welke opvoedstijl bij jou past, wat voor jullie gezin wel gaat werken, hoe je zelf meer energie krijgt en hoe je goed grenzen en regels kunt stellen. Naast de online cursus geef ik elke maand een online meet-up, waarin jij al je vragen aan mij kunt stellen en je nog meer praktische tips en oefeningen van me krijgt.

Pauline de Vries, pedagoog en coach voor moeders, staat op deze foto.
Op deze site schrijft ze over ontspannen opvoeden, moederschap, persoonlijke groei, mindset, grenzen aangeven, opvoeden, zelfzorg en ouderschap.

Interview met een deelneemster.

Waarom heb jij ervoor gekozen een cursus te volgen bij Pauline?

Over het algemeen verloopt mijn gezin op rolletjes. Mijn doel was om meer inzicht te krijgen in het opvoeden van een kind met asperger en dat te combineren met een druk leven. Dus met zo weinig mogelijk stress iedereen happy houden en maken. Plus de overgang naar de puberteit van mijn schatje met asperger soepeler te laten verlopen. Wat kan ik verwachten en waar kan ik nu alvast op inspelen zodat zij zich goed voelt? In de situatie voor was ik wel eens/vaak gestrest over de stressmomenten en hoe ik die beter aan kon pakken.

Heeft Pauline je verder kunnen helpen?

Ja, absoluut! Naast dat ik me begrepen voelde had ik echt het idee dat je luisterde en je kwam voor mij met zulke goede inzichten. En de oplossingen die je aandroeg waren zo simpel in te incorporeren in wat ik altijd deed met groots effect!

Ik ben je dankbaar voor je inzichten, oplossingen en frisse blik. Vaak zie je zelf niet zo snel waar je kunt verbeteren of kunt aanpassen omdat gewoontes zo ingesleten zijn. Je krijgt dan een tunnelvisie die jij snel verbreekt. Snel, simpel en mega doeltreffend!

Hoe zou je mij omschrijven aan iemand die mij niet kent?

Wat mij meteen aansprak aan jou, was je passie voor opvoeden met oog voor ouder en kind! Daarnaast vind ik je gewoon vanuit de basis een goed persoon je merkt dat je een groot hart en inlevingsvermogen hebt en dat maakt het makkelijk om te praten en je open te stellen. Als ik je zou moeten omschrijven in een paar woorden? Betrouwbaar, toegankelijk, frisse blik, nuchter, doeltreffende aanpak die iedereen zo onder de knie heeft. Je geeft je het gevoel en vertrouwen dat je de tools al hebt en helpt je ze te gebruiken. Je bent fijn om mee te praten en zorgt voor een ontspannen sfeer!

Heb je nog verbeterpunten voor mij?

Verbeterpunten qua inhoud en werkwijze niks! Qua marketing: je mag nog wel een schepje trotser zijn. Je hebt een super bedrijf en je hebt veel kennis! Dat mogen mensen best weten. Jij bent de coach die je moet hebben om een relaxte ouder te zijn!

Zou je andere moeders willen aanraden om een cursus bij Pauline te volgen?

Ja! Super aanrader. Je bent geen probleemgeval om jou in te schakelen. Soms heb je gewoon even iemand nodig die luistert met je mee kijkt en een andere blik heeft. Dat jij dan ook nog eens de kennis hebt en beschikt over een natuurlijke opvoedflow die voor iedereen in te zetten is is wat mij betreft een winning combinatie.

Het is een soort van APK om weer vol goede moed de ouder te zijn die je al bent! Alleen dan met wat extra kennis en energie!

Veelgestelde vragen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus heb ik ontwikkeld voor moeders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 14 jaar.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan deze cursus?

Je krijgt 6 maanden toegang tot de beveiligde leeromgeving. Er zijn 12 modules, die je in 3 maanden af kunt ronden. Je hebt dus ruim de tijd. Reken erop dat je ongeveer 2 tot 3 uur per week in de cursus investeert. Daarnaast is er een keer per maand een live online bijeenkomst.

Zorg jij ervoor dat ik meer zelfvertrouwen en energie krijg? Hoe dan?

Nee, dat ga je zelf doen. Ik help je, stap voor stap, maar jij moet het zelf doen. Mensen die jou vertellen dat ze het voor je kunnen doen, vertellen niet de waarheid. Je zult zelf aan de slag moeten, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik bied je een stok achter de deur, tips, inspiratie en ondersteuning.

Wat als ik de opdrachten niet begrijp? Of het lukt niet?

Dan ben ik er, om je verder te helpen. Je mag me altijd mailen of appen met vragen en als het nodig is, dan bel ik je om je verder te helpen. Ook kun je maandelijks vragen stellen in de online meet-up.

Mag mijn man ook meedoen?

Jazeker. Sterker nog, ik adviseer je zelfs om je partner te laten meedoen bij een aantal opdrachten.

Moet je veel lezen tijdens de cursus?

De tips, informatie en opdrachten heb ik allemaal ingesproken. Je kunt de tekst dus lezen of luisteren, als je dat liever wilt. Daarnaast zijn er een aantal video’s die je kunt bekijken.

Is dit traject alleen geschikt voor traditionele gezinnen?

Nee, iedereen kan meedoen en iedereen is welkom. Of je nou getrouwd bent of alleenstaand, hetero of homo, een traditioneel gezin of samengesteld, één kind hebt of zes, het maakt niets uit. In alle cursussen en trajecten houd ik hier zoveel mogelijk rekening mee. Iedereen is welkom.

Kan je deze cursus ook doen als je kind adhd/ add/ ass/ hoogbegaafheid/ faalangst/ leerproblemen/ trauma’s of een andere diagnose heeft? Of als je zelf een diagnose burn-out hebt?

Juist dan is deze cursus heel waardevol. Natuurlijk is het belangrijk dat je een eventuele behandelaar op de hoogte stelt dat je dit traject volgt en dat je zijn of haar adviezen blijft opvolgen. Deze cursus is echter vooral gericht op jou, als moeder. Dit kan heel goed hand in hand gaan met de behandeling van je kind.

Wat is de investering?

De cursus duurt drie maanden, ongeveer 3 uur per week. Je hebt 6 maanden de tijd om de cursus af te ronden, dus je kunt rustig aan doen. Daarnaast kun je een keer per maand de live online meet-up bijwonen. Voor 6 maanden toegang is de prijs 497,- inclusief btw. Je kunt ook de IKB of de LBB van je werk inzetten voor deze cursus.

Wat als ik het niet binnen zes maanden af kan ronden, door onvoorziene omstandigheden?

Je kunt het traject altijd verlengen tegen een gereduceerd tarief. Stuur me dan een mailtje en ik vertel je wat de mogelijkheden zijn.

Heb ik speciale software nodig?

Nee, je ontvangt direct na aanmelding je inloggegevens. Je logt daarmee online in op de besloten leeromgeving. Dit kun je doen met je telefoon, laptop, pc of tablet. Voor de meet-ups ontvang je een mail met een link die je toegang geeft. Heb je technische vragen, dan kun je me altijd een mailtje sturen en dan lossen we het zo snel mogelijk samen op.

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Pauline de Vries, pedagoog en coach voor moeders, staat op deze foto.
Op deze site schrijft ze over ontspannen opvoeden, moederschap, persoonlijke groei, mindset, grenzen aangeven, opvoeden, zelfzorg en ouderschap.

Zou het niet fijn zijn als je:

 • meer zelfvertrouwen hebt bij het opvoeden van je kinderen?
 • meer energie hebt en tijd over voor leuke dingen?
 • meer rust en minder strijd in huis hebt?
 • weer in balans bent?
 • iemand om advies zou kunnen vragen?
 • jezelf een ontspannen moeder kunt noemen?

Dat krijg jij gegarandeerd, met behulp van de cursus Lekker leven en ontspannen opvoeden. Meld je vandaag nog aan, dan krijg je niet alleen de cursus Lekker leven en ontspannen opvoeden, maar ook nog de cursus Meer tijd voor jezelf (t.w.v. €127,-) als bonus!

Hoe ziet de cursus er precies uit?

Je kunt vandaag nog de eerste stap zetten door je aan te melden. Je kunt dan beginnen zodra je wilt. Het komende half jaar neem ik je mee om met behulp van 12 modules je leven als moeder te veranderen. Je ontdekt  waar je nu staat, welke opvoedstijl bij jou past, wat voor moeder jij liever wilt zijn en vooral hoe je dat bereikt. Het is geen ‘one size fits all- systeem’, je kiest zelf welke stijl bij jullie past.

Ik geef je handvatten die je helpen bij het opvoeden, waardoor je meer zelfvertrouwen, energie en tijd voor jezelf krijgt. Ik weet dat je het kunt en je hoeft het niet alleen te doen.

Wat krijg je?

 • 6 maanden toegang tot de cursus in een beveiligde leeromgeving.
 • 6 modules die je helpen een ontspannen moeder te worden, in de stijl die bij jouw gezin past.
 • 6 modules die je helpen om weer lekker te gaan leven, goed je grenzen aan te geven en tijd voor jezelf vrij te maken.
 • Er is elke maand een online meet-up, waar je nog meer tips en inspiratie krijgt en vragen kunt stellen in de chat. Kun je niet aanwezig zijn, dan ontvang je een opname, zodat je de meet-up later terug kunt kijken.
 • De modules zijn afgewisseld met tekst (die je kunt lezen of luisteren) en video’s.
 • Werken op je eigen tempo. Je kunt vooruit werken, maar ook pauzeren, wanneer jij dat wilt, op een dag en tijd die jou het beste uitkomt.
 • Vragen kun je me tussendoor altijd stellen per e-mail of whatsapp, zowel technisch als inhoudelijk.
 • Een super waardevolle bonus!

“Zo fijn om in deze module lekker te mogen ontspannen! Dat is echt iets om vaker te herhalen. Lekker praktisch en concreet.” Lisa.

“Pauline geeft goede tips voor activiteiten om tijd voor jezelf te plannen. Met name de suggestie om een lijstje te maken met activiteiten voor verschillende situaties (bijv. als het regent, wat gratis is, etc.) vond ik erg bruikbaar! De uitleg over ontspanningsoefeningen is ook erg goed, en maakt me weer even bewust dat een moment van ontspannen niet veel extra tijd hoeft te kosten.” Y.

“Sla de module over ontspannen zeker niet over! Even een halfuurtje ontspannen tussen alle bedrijven door. En de eerste twee oefeningen lukken ook goed met een slapend kind op schoot.” J.

Als je nu de stap zet en je aanmeldt, kun je direct beginnen. Dan krijg je ook nog de cursus Meer tijd voor jezelf (t.w.v. €127,-) als bonus!

Meer tijd voor jezelf.

Toen mijn kinderen klein waren dacht ik dat je alleen een goede moeder zou zijn, als je je kinderen altijd op de eerste plaats zet. Nu weet ik dat dat niet waar is. Juist door ook aan jezelf te blijven werken, te investeren in je persoonlijke groei, door tijd te nemen voor jezelf en dingen te doen waar jij energie van krijgt, word je een betere moeder. Je kunt jezelf op 1 zetten, naast je kinderen. Om je daarbij te helpen, heb ik de cursus Meer tijd voor jezelf ontwikkeld!

Met de bonuscursus Meer tijd voor jezelf ga je er in vijf stappen ervoor zorgen dat je nu echt meer tijd voor jezelf vrijmaakt en dat je ook echt van die tijd kunt genieten. Daardoor krijg je snel meer energie en plezier!

“Het is wel weer fijn om even goed na te gaan wat doe ik als ik wel vrije tijd heb voor mezelf. En ben ik daar bewust mee bezig? Voor je het weet is er weer een hele avond doelloos tv kijken voorbij gevlogen. Maar ik krijg daar geen energie van. Dus geen echte ontspanning.” M.

“Ik vind tijd voor mezelf vrijmaken best lastig, ze heeft gelijk, dit doe ik ook en zou anders mogen. Ik vond de tip om een planning te maken erg goed. Die ga ik meteen uitproberen!” Charlotte.

“Ik las je oproep en dacht oh dat wil ik proberen. Ik vind tijd voor mezelf vrij maken lastig, sta 24/7 aan en soms baal ik daar van. Tip die ik goed vond was plan een dagdeel in om deze cursus te doen anders komt het er niet van. Die ga ik gelijk gebruiken. Ook ga ik een dag inplannen voor mijn hobby en die dag ga ik daar aan besteden.” Lena.

Wat krijg je in de bonuscursus?

 • 5 stappen die je helpen om makkelijk meer tijd voor jezelf vrij te maken.
 • 5 filmpjes van mij met uitleg en inspiratie.
 • Alle hoofdstukken zijn ingesproken, dus je kunt lezen en luisteren.
 • Werken op je eigen tempo. Je kunt vooruit werken, maar ook pauzeren, wanneer jij dat wilt, op een dag en tijd die jou het beste uitkomt.
 • Een persoonlijk plan waarmee je verder kunt na de cursus.
 • Vragen kun je me tussendoor altijd stellen per e-mail, zowel technisch als inhoudelijk.
 • Ook tot deze cursus heb je 6 maanden toegang, dus tijd genoeg om hem rustig te doorlopen.

De investering in de cursus Lekker leven en ontspannen opvoeden, inclusief de bonuscursus Meer tijd voor jezelf (ter waarde van €127,-), is 497,- inclusief btw.

Cursus lekker leven en ontspannen opvoeden. Op deze afbeelding staat de cursus afgebeeld op verschillende devices. 
Daaronder staat de tekst: goed grenzen aangeven, tijd voor jezelf vrijmaken, ontspannen, beter voorleven, gedrag corrigeren, mindset en omgaan met heftige emoties. Deze thema's komen aan bod in de cursus Lekker leven en ontspannen opvoeden.

Heb je nog een vraag, of wil je even met mij overleggen? Dat kan. Stuur me een berichtje met jouw mailadres of telefoonnummer en ik neem contact met je op.

Naar het contactformulier

Ik doe mee!

“Opvoeden/ouder zijn het enige beroep in het leven waar geen opleiding voor is. Nu een mooi handvat gevonden om het voor mij en het gezin aangenamer en rustiger te laten verlopen. Nu al blij mee. Charlotte”

“Pauline heeft mij absoluut verder geholpen! Naast dat ik me begrepen voelde had ik echt het idee dat je luisterde en je kwam voor mij met zulke goede inzichten. En de oplossingen die je aandroeg waren zo simpel in te incorporeren in wat ik altijd deed met groots effect!

Ik ben je dankbaar voor je inzichten, oplossingen en frisse blik. Vaak zie je zelf niet zo snel waar je kunt verbeteren of kunt aanpassen omdat gewoontes zo ingesleten zijn. Je krijgt dan een tunnelvisie die zij snel verbreekt. Snel, simpel en mega doeltreffend!” T.