Pauline de Vries

Kinderen houden je vaak een spiegel voor.

Als jij gestrest bent, weinig energie hebt of niet lekker in je vel zit, dan reageren jouw kinderen daar vaak op een negatieve manier op. Juist als jij er even helemaal doorheen zit, zoeken je kinderen de grenzen op. Misschien gebeuren er soms ook dingen die je herinneren aan je eigen jeugd of vind je het moeilijk om grenzen aan te geven.

Met Relaxed Opvoeden kun je deze negatieve spiraal doorbreken. We gaan samen een half jaar aan de slag, zodat jij weer in balans komt en jezelf terug vindt.
Op deze manier wordt opvoeden weer leuk, wordt de sfeer in je huis beter en heb jij ook weer ruimte om dingen te doen waar je energie van krijgt.

Ja, ik wil relaxed opvoeden!

Heb jij het gevoel dat opvoeden vaak een strijd is? Dat je aan het overleven bent? Voel je je vaak uitgeblust? Heb je weinig tijd voor jezelf? Ben je jezelf kwijtgeraakt sinds je moeder bent?

Dan zit je hier op de goede plek.

Ik ben Pauline de Vries en ik help moeders om weer relaxed op te voeden; vanuit rust en plezier, met zelfvertrouwen en voldoende tijd voor jezelf.

Zelf heb ik twee kinderen, een jongen en een meisje, die nu op het voortgezet onderwijs zitten. Ik heb zelf ervaren hoe pittig het kan zijn om twee kinderen met hun eigen gebruiksaanwijzing op te voeden en daarnaast nog te werken en studeren, een leuke partner te zijn en het huishouden te runnen. Tien jaar geleden zat ik er helemaal doorheen. Ik had weinig energie en plezier, had het gevoel dat ik vaak ‘politieagentje’ aan het spelen was en had zelden een momentje voor mezelf.

Ik zette de kinderen altijd op een, maar ondertussen was ik zelf aan het verdrinken. Gelukkig heb ik op tijd deze negatieve spiraal kunnen doorbreken. Ik heb heel veel gelezen, gestudeerd, uitgeprobeerd en ontdekt. En nu wil ik deze reis vol tips en ervaring met jou delen. Zodat jij niet, zoals ik, jaren hoeft te worstelen om een relaxte moeder te worden.

Dat doe ik niet alleen vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook met mijn kennis en ervaring als basisschooljuf, coach en pedagoog. Ik heb jaren gewerkt met heel veel verschillende moeders, die net zoals ik worstelden met het moeder zijn. Ik ontdekte wat werkt en wat niet. En nu bied ik jou al die kennis en ervaring aan in het traject Relaxed Opvoeden. Het is een persoonlijk traject, want er bestaat geen ‘one size fits all’. Ik ga je 1 op 1 helpen.

Dankzij dit traject kun je straks ontspannen opvoeden, heb je tijd voor jezelf, meer overzicht en rust. We gaan er samen voor zorgen dat je niet langer aan het overleven bent, maar dat je kunt gaan genieten van je leven.

Ja, ik wil relaxed opvoeden!

Herken jij jezelf in een of meer van de volgende uitspraken?

“Ik heb zelden een moment voor mezelf.”

“Soms komt er bij mij oud zeer naar boven en daar kan ik vaak moeilijk mee om gaan.”

“Het altijd maar ‘aan’ staan vind ik niet eenvoudig.”

“Ik heb het gevoel dat ik zelf al tien jaar op pauze sta.”

“Ik vind het lastig om een evenwicht tussen moeder zijn en mijn carrière te vinden.”

“Ik voel me vaak overvraagd.”

“Ik wil graag consequenter zijn, al zegt mijn hart dan vaak iets anders.”

“De kinderen loslaten en meer zelfstandig laten doen, is mijn zwakke punt.”

“Mijn kind heeft een diagnose waardoor gewone opvoedtips vaak niet passend zijn.”

“Als ik zelf moe ben, dan loopt het niet. Ik geef ze dan ook minder (leuke) aandacht.”

“Ik heb te weinig tijd om met vriendinnen af te spreken en te doen wat ik leuk vind.”

Deze uitspraken zijn gedaan door verschillende moeders die ik gesproken heb. Je bent dus echt niet de enige die af en toe worstelt met het ouderschap. Deze moeders hebben ervoor gekozen om met mij in gesprek te gaan. Om niet langer alleen te worstelen met hun rol als moeder, maar om de eerste stap te zetten en open te staan voor hulp. En die hulp kan ik jou ook bieden!

Ja, ik zet de eerste stap

Over mij.

Ik ben Pauline de Vries en mijn missie is om honderden moeders te helpen om relaxed op te voeden. Ik help moeders om weer in balans te komen en met plezier, energie en voldoende tijd voor zichzelf op te voeden. Dat doe ik vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook door mijn kennis en ervaring als leerkracht en pedagoog.

In 2006 studeerde ik af aan de pabo en ging ik aan de slag als basisschooljuf. Daar merkte ik al snel dat ik de kinderen en de ouders niet zo kon begeleiden als ik graag zou willen. Ik volgde veel cursussen en bijscholingen over onder andere hoogbegaafdheid, AD(H)D, en het autisme spectrum (ASS). In 2007 en 2008 werd ik moeder van onze twee prachtige kinderen. Enige tijd daarna hakte ik de knoop door en ging weer studeren. In 2016 haalde ik mijn masterdiploma pedagogiek aan de faculteit gedragswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. In de jaren daarna heb ik me verder gespecialiseerd in het positief stimuleren van het veranderen van gedrag, omgaan met trauma’s en de puberteit.

Alle kennis en ervaring die ik opgedaan heb zet ik in om moeders verder te helpen. Omdat veel moeders in de basis tegen dezelfde dingen aanlopen, heb ik een uitgebreid traject ontwikkeld, waarin je in 5 stappen aan de slag gaat om zelf weer een relaxte moeder te worden. Omdat ook elke moeder anders is, ondersteun ik dit traject met 1 op 1 telefonische coachgesprekken, zodat we ook echt aan de slag kunnen met wat voor jou belangrijk is.

Privacy is binnen mijn bedrijf ontzettend belangrijk. Ik zal nooit persoonlijke verhalen van moeders delen met iemand anders, zonder hun expliciete toestemming. Een enkele keer wil een moeder zelf haar verhaal delen, om andere moeders te inspireren. Dat doet ze dan anoniem:

Waarom heb jij gekozen voor Relaxed Opvoeden?

Over het algemeen verloopt mijn gezin op rolletjes. Mijn doel was om meer inzicht te krijgen in het opvoeden van een kind met asperger en dat te combineren met een druk leven. Dus met zo weinig mogelijk stress iedereen happy houden en maken. Plus de overgang naar de puberteit van mijn schatje met asperger soepeler te laten verlopen. Wat kan ik verwachten en waar kan ik nu alvast op inspelen zodat zij zich goed voelt? In de situatie voor was ik wel eens/vaak gestrest over de stressmomenten en hoe ik die beter aan kon pakken.

Hebben de coachgesprekken met Pauline je verder geholpen?

Ja, absoluut! Naast dat ik me begrepen voelde had ik echt het idee dat je luisterde en je kwam voor mij met zulke goede inzichten. En de oplossingen die je aandroeg waren zo simpel in te incorporeren in wat ik altijd deed met groots effect!

Ik ben je dankbaar voor je inzichten, oplossingen en frisse blik. Vaak zie je zelf niet zo snel waar je kunt verbeteren of kunt aanpassen omdat gewoontes zo ingesleten zijn. Je krijgt dan een tunnelvisie die jij snel verbreekt. Snel, simpel en mega doeltreffend!

Hoe zou je mij omschrijven aan iemand die mij niet kent?

Wat mij meteen aansprak aan jou, was je passie voor opvoeden met oog voor ouder en kind! Daarnaast vind ik je gewoon vanuit de basis een goed persoon je merkt dat je een groot hart en inlevingsvermogen hebt en dat maakt het makkelijk om te praten en je open te stellen. Als ik je zou moeten omschrijven in een paar woorden? Betrouwbaar, toegankelijk, frisse blik, nuchter, doeltreffende aanpak die iedereen zo onder de knie heeft. Je geeft je het gevoel en vertrouwen dat je de tools al hebt en helpt je ze te gebruiken. Je bent fijn om mee te praten en zorgt voor een ontspannen sfeer!

Heb je nog verbeterpunten voor mij?

Verbeterpunten qua inhoud en werkwijze niks! Qua marketing: je mag nog wel een schepje trotser zijn. Je hebt een super bedrijf en je hebt veel kennis! Dat mogen mensen best weten. Jij bent de coach die je moet hebben om een relaxte ouder te zijn!

Zou je andere moeders Relaxed Opvoeden willen aanraden?

Ja! Super aanrader. Je bent geen probleemgeval om jou in te schakelen. Soms heb je gewoon even iemand nodig die luistert met je mee kijkt en een andere blik heeft. Dat jij dan ook nog eens de kennis hebt en beschikt over een natuurlijke opvoedflow die voor iedereen in te zetten is is wat mij betreft een winning combinatie.

Het is een soort van APK om weer vol goede moed de ouder te zijn die je al bent! Alleen dan met wat extra kennis en energie!

Ja, ik zet de eerste stap

Veelgestelde vragen.

Voor wie is dit traject geschikt?

Dit traject heb ik ontwikkeld voor moeders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 14 jaar.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan dit traject?

Je krijgt 6 maanden toegang tot de beveiligde leeromgeving. Ik adviseer om elke maand een stap te nemen. In totaal zijn er 5 stappen, dus dan is 6 maanden ruim voldoende. Reken op ongeveer één tot twee uur per week.

Zorg jij ervoor dat ik meer zelfvertrouwen en energie krijg? Hoe dan?

Nee, dat ga je zelf doen. Ik help je, stap voor stap, maar jij moet het zelf doen. Mensen die jou vertellen dat ze het voor je kunnen doen, vertellen niet de waarheid. Je zult zelf aan de slag moeten, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik bied je een stok achter de deur, tips, inspiratie en ondersteuning.

Wat als ik de opdrachten niet begrijp? Of het lukt niet?

Dan ben ik er, om je verder te helpen. Je mag me altijd mailen met vragen en als het nodig is, dan bel ik je om je te helpen.

Mag mijn man ook meedoen?

Jazeker. Sterker nog, ik adviseer je zelfs om je partner te laten meedoen bij een aantal opdrachten.

Moet je veel lezen tijdens het traject?

De tips, informatie en opdrachten heb ik allemaal ingesproken. Je kunt de tekst dus lezen of luisteren, als je dat liever wilt.

Is dit traject alleen geschikt voor traditionele gezinnen?

Nee, iedereen kan meedoen en iedereen is welkom. Of je nou getrouwd bent of alleenstaand, hetero of homo, een traditioneel gezin of samengesteld, één kind hebt of zes, het maakt niets uit. In alle cursussen en trajecten houd ik hier zoveel mogelijk rekening mee.

Kan je dit traject ook doen als je kind adhd/ add/ ass/ hoogbegaafheid/ faalangst/ leerproblemen/ trauma’s of een andere diagnose heeft?

Uiteraard kan je ook dan meedoen. Natuurlijk is het belangrijk dat je een eventuele behandelaar op de hoogte stelt dat je dit traject volgt en dat je zijn of haar adviezen blijft opvolgen. Dit traject is echter vooral gericht op jou, als moeder. Dit kan heel goed hand in hand gaan met de behandeling van je kind.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Je kunt dit traject in 3 termijnen betalen, zonder extra kosten en zonder BKR registratie. Klik als je dit graag wilt, bij het betalen op de optie “In3”.

Wat is de investering?

Je gaat een half jaar aan de slag met het traject en reserveert hiervoor ongeveer een tot twee uur per week. Daarnaast plan je zelf drie coachgesprekken in, op een moment dat het jou goed uitkomt. De financiële investering is 599,- die ook eventueel in drie delen kan worden voldaan.

Wat als ik het niet binnen zes maanden af kan ronden, door onvoorziene omstandigheden?

Je kunt het traject altijd verlengen tegen een gereduceerd tarief. Stuur me dan een mailtje en ik vertel je wat de mogelijkheden zijn.

Heb ik speciale software nodig?

Nee, je ontvangt direct na aanmelding je inloggegevens. Je logt daarmee online in op de besloten leeromgeving. Dit kun je doen met je telefoon, laptop, pc of tablet. Heb je technische vragen, dan kun je me altijd een mailtje sturen en dan lossen we het zo snel mogelijk samen op.

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik heb een vraag

Inschrijven

Zou het niet fijn zijn als je:

 • meer zelfvertrouwen hebt bij het opvoeden van je kinderen?
 • meer energie hebt en tijd over voor leuke dingen?
 • meer rust en minder strijd in huis hebt?
 • weer in balans bent?
 • iemand om advies zou kunnen vragen?
 • jezelf een ‘relaxte moeder’ kunt noemen?

Dat krijg jij gegarandeerd, met behulp van Relaxed Opvoeden. Meld je vandaag nog aan, dan krijg je niet alleen het traject Relaxed Opvoeden, maar ook nog 7 extra modules!

Hoe ziet het traject van Relaxed Opvoeden er precies uit?

Je kunt vandaag nog de eerste stap zetten door je aan te melden. Je kunt dan beginnen zodra je wilt. Het komende half jaar neem ik je mee om in 5 stappen je leven als moeder te veranderen. Je ontdekt  waar je nu staat, welke opvoedstijl bij jou past, wat voor moeder jij liever wilt zijn en vooral hoe je dat bereikt. Het is geen ‘one size fits all- systeem’, je kiest zelf welke stijl bij jullie past.

Ik geef je handvatten die je helpen bij het opvoeden, waardoor je meer zelfvertrouwen, energie en tijd voor jezelf krijgt. Ik weet dat je het kunt en je hoeft het niet alleen te doen.

Wat krijg je?

 • 6 maanden toegang tot de cursus in een beveiligde leeromgeving.
 • 5 stappen die je helpen een relaxte moeder te worden, in de stijl die bij jouw gezin past.
 • 7 filmpjes van mij met uitleg en inspiratie.
 • 22 hoofdstukken met informatie en opdrachten, waarin jij stap voor stap ontdekt welke moeder jij wilt zijn en hoe je dat bereikt.
 • Alle hoofdstukken zijn ingesproken, dus je kunt lezen en luisteren.
 • Werken op je eigen tempo. Je kunt vooruit werken, maar ook pauzeren, wanneer jij dat wilt, op een dag en tijd die jou het beste uitkomt.
 • Een persoonlijk plan waarmee je verder kunt na het traject.
 • Vragen kun je me tussendoor altijd stellen per e-mail, zowel technisch als inhoudelijk.
 • Je krijgt drie 1 op 1 coachgesprekken. Deze plannen we samen in en doen we online of telefonisch, wat voor jou het prettigste is.

Als je nu de stap zet en je aanmeldt, kun je direct beginnen. En dan krijg je de volgende extra modules:

 1. Straffen of belonen?
 2. Ja zeggen, voor de lieve vrede.
 3. Opvoeden met trauma.
 4. Basisregels opstellen.
 5. Emoties.
 6. Doorzetten of opgeven?

De investering in dit traject is 599,- (inclusief btw).

Je kunt ook betalen in 3 termijnen. Als je dit graag wilt, kies dan bij het afrekenen voor de optie “In3”.

Ja, ik wil Relaxed Opvoeden

Heb je nog een vraag, of wil je even met mij overleggen? Dat kan. Stuur me een berichtje met jouw mailadres of telefoonnummer en ik neem contact met je op.

Naar het contact formulier

Ik doe mee!