Pauline de Vries

Emoties kunnen je flink in de weg zitten.

Zodra je kind een woedeaanval heeft, erg teleurgesteld is, of juist heel verdrietig, dan wil je je kind daar graag bij helpen. Maar hoe pak je dat het beste aan? En als je kind deze emoties ervaart, doet dat ook iets met jou. Misschien word je zelf ook wel boos, of voor je je machteloos. Misschien is er soms een trigger, waardoor jij je oude pijn of verdriet boven voelt komen. Om moeders met al deze emoties te helpen, heb ik de cursus Grip op emoties gemaakt.

Ja, ik wil grip op emoties

Ben jij moeder en vind je het soms moeilijk om je kind te begeleiden bij zijn of haar emoties? Zou je je kind beter willen kunnen helpen bij gevoelens als woede, verdriet, teleurstelling of angst? Of ervaar je soms dat je zelf geen grip meer op je eigen emoties hebt? Wordt je bozer, angstiger of verdrietiger dan je eigenlijk zou willen zijn? Dan help ik je daar graag bij.

Ik ben Pauline de Vries en ik help moeders om meer grip te krijgen op hun eigen emoties en de emoties van hun kind. Daardoor ervaar je meer rust, balans en plezier in je gezin.

Zelf heb ik twee kinderen, een jongen en een meisje, die nu op het voortgezet onderwijs zitten. Ik heb zelf ervaren hoe pittig het kan zijn om twee kinderen met hun eigen gebruiksaanwijzing op te voeden. Tien jaar geleden zat ik er helemaal doorheen. Ik had weinig energie en plezier, had het gevoel dat ik vaak ‘politieagentje’ aan het spelen was en ervoer veel ‘oude pijn’. Mijn partner en ik werden sneller boos dan we eigenlijk wilden en ik was soms ontzettend verdrietig, omdat een situatie iets bij mij naar boven haalde uit mijn jeugd.

Gelukkig is dat nu heel anders. Natuurlijk ervaren we nu ook nog emoties, maar veel minder heftig en veel meer in balans. Ik heb heel veel gelezen, gestudeerd, uitgeprobeerd en ontdekt over gevoelens, gedachten en gedrag en hoe deze samenwerken.

Nu help ik andere moeders. Niet alleen vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook met mijn kennis en ervaring als basisschooljuf, coach en pedagoog. Ik heb jaren gewerkt met heel veel verschillende moeders, die net zoals ik worstelden met het moeder zijn. Ik ontdekte wat werkt en wat niet. En nu bied ik jou al die kennis en ervaring aan in de cursus Grip op emoties.

Ja, ik wil grip op emoties

Herken jij jezelf in een of meer van de volgende uitspraken?

“Soms word ik bozer dan de bedoeling was. Daar voel ik me dan schuldig over.”

“Als mijn kind bepaalde dingen zegt, haalt dat bij mij oude pijn naar boven. Ik word dan erg verdrietig.”

“Als ze een woedeaanval heeft in de supermarkt, dan weet ik niet meer wat ik moet doen.”

“Hij is altijd zo bang. Hoe kan ik hem daarbij helpen?”

“Ik vind het moeilijk als mijn kinderen teleurgesteld zijn.”

Deze uitspraken zijn gedaan door verschillende moeders die ik gesproken heb. Je bent dus echt niet de enige die af en toe worstelt met gevoelens en emoties. Deze moeders hebben ervoor gekozen om met mij in gesprek te gaan en ik heb ze geholpen om weer grip te krijgen op hun eigen emoties en die van hun kinderen.

Ja, ik wil ook grip op emoties

Over mij.

Ik ben Pauline de Vries en mijn missie is om honderden moeders te helpen om relaxed op te voeden. Ik help moeders om weer in balans te komen en met plezier, energie en voldoende tijd voor zichzelf op te voeden. Dat doe ik vanuit mijn ervaring als moeder, maar ook door mijn kennis en ervaring als leerkracht en pedagoog.

In 2006 studeerde ik af aan de pabo en ging ik aan de slag als basisschooljuf. Daar merkte ik al snel dat ik de kinderen en de ouders niet zo kon begeleiden als ik graag zou willen. Ik volgde veel cursussen en bijscholingen over onder andere hoogbegaafdheid, AD(H)D, en het autisme spectrum (ASS). In 2007 en 2008 werd ik moeder van onze twee prachtige kinderen. Enige tijd daarna hakte ik de knoop door en ging weer studeren. In 2016 haalde ik mijn masterdiploma pedagogiek aan de faculteit gedragswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. In de jaren daarna heb ik me verder gespecialiseerd in het positief stimuleren van het veranderen van gedrag, omgaan met trauma’s en de puberteit.Alle kennis en ervaring die ik opgedaan heb zet ik in om moeders verder te helpen. Omdat veel moeders het lastig vinden om om te gaan met hun eigen emoties en die van hun kinderen, heb ik een leuke cursus ontwikkeld, waarmee jij ook in vijf stappen grip op emoties krijgt.

Ja, ik wil ook grip op emoties

Veelgestelde vragen.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus heb ik ontwikkeld voor moeders met kinderen van 2 tot 16 jaar.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan deze cursus?

Je krijgt 7 weken toegang tot de beveiligde leeromgeving. Je kunt de cursus op je eigen tijd en tempo volgen. De meeste moeders reserveren een tot twee uur per week voor de cursus.

Zorg jij ervoor dat ik meer grip op mijn emoties krijg. Hoe dan?

Nee, dat ga je zelf doen. Ik help je, stap voor stap, maar jij moet het zelf doen. Mensen die jou vertellen dat ze het voor je kunnen doen, vertellen niet de waarheid. Je zult zelf aan de slag moeten, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik bied je een stok achter de deur, tips, inspiratie en ondersteuning.

Wat als ik de opdrachten niet begrijp? Of het lukt niet?

Dan ben ik er, om je verder te helpen. Je mag me altijd mailen met inhoudelijke en technische vragen.

Mag mijn man ook meedoen?

Jazeker. Sterker nog, ik adviseer je zelfs om je partner te laten meedoen bij een aantal opdrachten.

Moet je veel lezen tijdens de cursus?

De tips, informatie en opdrachten heb ik allemaal ingesproken. Je kunt de tekst dus lezen of luisteren, als je dat liever wilt.

Is deze cursus alleen geschikt voor traditionele gezinnen?

Nee, iedereen kan meedoen en iedereen is welkom. Of je nou getrouwd bent of alleenstaand, hetero of homo, een traditioneel gezin of samengesteld, één kind hebt of zes, het maakt niets uit. In alle cursussen cursus houd ik hier zoveel mogelijk rekening mee.

Wat is de investering?

Je gaat zeven weken aan de slag met de cursus en reserveert hiervoor ongeveer een tot twee uur per week. De financiële investering is 49,-.

Heb ik speciale software nodig?

Nee, je ontvangt direct na aanmelding je inloggegevens. Je logt daarmee online in op de besloten leeromgeving. Dit kun je doen met je telefoon, laptop, pc of tablet. Heb je technische vragen, dan kun je me altijd een mailtje sturen en dan lossen we het zo snel mogelijk samen op.

Staat jouw vraag er niet bij? Laat het me weten!

Ik heb een vraag

Inschrijven

Zou het niet fijn zijn als je:

  • weet hoe bepaalde emoties bij jou ontstaan en hoe je er beter mee om kunt gaan?
  • je kind goed kunt begeleiden bij de heftige emoties die hij of zij ervaart?
  • meer rust, plezier en balans in huis ervaart?
  • meer energie overhoudt om de dingen te doen die jij graag wil doen?

Dat krijg jij gegarandeerd, met behulp van Grip op emoties. Je krijgt tips die direct toe te passen zijn en we gaan meer de diepte in, zodat je in de toekomst weet hoe je om kunt gaan met nieuwe situaties.

Hoe ziet de cursus Grip op emoties er precies uit?

Je kunt vandaag nog de eerste stap zetten door je aan te melden. Je kunt dan beginnen zodra je wilt. De komende zeven weken ga jij in zeven stappen ervoor zorgen dat je meer grip krijgt op je eigen emoties en die van je kind. Daardoor krijg je meer rust en plezier in huis!

Wat krijg je?

  • 7 weken toegang tot de cursus in een beveiligde leeromgeving.
  • 7 stappen die je helpen om grip op emoties te krijgen.
  • 7 filmpjes van mij met uitleg en inspiratie.
  • Werken op je eigen tempo. Je kunt vooruit werken, maar ook pauzeren, wanneer jij dat wilt, op een dag en tijd die jou het beste uitkomt.
  • Een persoonlijk plan waarmee je verder kunt na de cursus.
  • Vragen kun je me tussendoor altijd stellen per e-mail, zowel technisch als inhoudelijk.

De investering in deze cursus is 39,- inclusief btw.

Ja, ik wil grip op emoties

Heb je nog een vraag, of wil je even met mij overleggen? Dat kan. Stuur me een berichtje met jouw mailadres of telefoonnummer en ik neem contact met je op.

Naar het contactformulier

Ik doe mee